Fall’ing for Pancakes – Fall Collection 2015

Happy #PancakeSunday 😀 first things first: yesterday, 14.11.2015, I didn’t share my #SassySaturday recipe or anything on Instagram or so… Bc of the terror attack in Paris! I wanted to show my condolence by not posting food pics or so! I will upload the creation today around lunch time. But it was an important thing to postpone it yesterday! It was way to shocking for me! I don’t understand why the world has to be so cruel and why people are killing each other… It breaks my heart to see all the war and hate! We need a change! Now!


Fall Pancakes // Herbst Pancakes :

  • Pear-(Vanilla-)Chai Pancakes // Birnen-(Vanille-)Chai Pancakes
  • Cinnamon Roll Pancakes* // Zimtschnecken Pancakes*
  • Cranberry Pancakes // Preiselbeeren Pancakes
  • Pumpkin Spice Pancakes** // Kürbis-Gewürz Pancakes**
  • “Omi´s” Apple Strudel Pancakes*** // “Omi´s” Apfelstrudel Pancakes***
  • Red Beet Pancakes // Rote Beete Pancakes
  • Plum-Chai Pancakes // Zwetschgen/Pflaumen-Chai Pancakes
  • Sweet Chestnut Pancakes // Edelkastanien Pancakes
  • Sweet² Potato Pancakes**** // Süße Süßkartoffel Pancakes****

You need // Ihr benötigt :

  • 2/3 cup buckwheat flour (non-glutenfree idea is 1 cup whole grain spelt flour) // 2/3 Tasse Buchweizenmehl (nicht-glutenfreie Möglichkeit ist auch 1 Tasse Vollkorn-Dinkelmehl)
  • 1 tbs baking powder // 1 EL Backpulver
  • 3/4 cup water or dairy free milk of choice // 3/4 Tasse Wasser oder Pflanzenmilch der Wahl
  • 1-3 tbs raw cacao and/or carob powder (Optional) // 1-3 EL Rohkakao- und/oder Karobpulver (Optional)
  • 1/2 mashed banana (Optional) // 1/2 zerdrückte Banane (Optional)
  • 1 tsp chia seeds (Optional) // 1 TL Chia Samen (Optional)
  • 1 tsp vanilla (Optional) // 1 TL Vanille (Optional)
  • 1 tsp cinnamon (Optional) // 1 TL Zimt (Optional)
  • Further spices of choice (Optional) // Weitere Gewürze der Wahl (Optional)
  • Sweetener of choice as needed // Süßen nach Belieben
  • Oil for the pan (Optional; coconut oil) // Öl für die Pfanne (Optional; Kokosöl)

Specials // Speziell :

  • Pear-(Vanilla-)Chai Pancakes // Birnen-(Vanille-)Chai Pancakes : 1 Chai Tea teabag + 1/2 tsp nutmeg + 1/2 tsp ground clove + A pinch of cardamom + 1 cup pear pieces // 1 Chai Teebeutel + 1/2 TL Muskatnuss + 1/2 TL geriebene Nelken + Eine Brise Kardamom + 1 Tasse Birnen Stücke
  • Cinnamon Roll Pancakes // Zimtschnecken Pancakes : mix 1/3 cup flour and 1/3 cup grated nuts or almonds + Cinnamon Swirl* // 1/3 Tasse Mehl und 1/3 Tasse geriebene Nüsse oder Mandeln mischen + Cinnamon Swirl*
  • Cranberry Pancakes // Preiselbeeren Pancakes : 1 handful dried cranberries + 1-2 tbs cranberry compote // 1 Handvoll getrocknete Preiselbeeren + 1-2 EL Preiselbeeren Kompott 
  • Pumpkin Spice Pancakes // Kürbis-Gewürz Pancakes : 1/4 cup puréed pumpkin + my Pumpkin Spice Mix** and served with homemade Pumpkin Spice Latte // 1/4 Tasse püriertem Kürbis + Pumpkin Spice Gewürz Mix** und serviert mit hausgemachter Pumpkin Spice Latte
  • “Omi´s” Apple Strudel Pancakes*** // “Omi´s” Apfelstrudel Pancakes***
  • Red Beet Pancakes // Rote Beete Pancakes : 1-2 tbs red beet powder  (Lebepur) + 1/4 cup beet puree + red beet juice instead of water/milk (Optional) // 1-2 EL Rote Beete Pulver (Lebepur) + 1/4 Tasse pürierte Rote Beete + Rote Beete Saft statt Wasser/Pflanzenmilch (Optional) 
  • Plum-Chai Pancakes // Zwetschgen/Pflaumen-Chai Pancakes : 1 Chai Tea teabag + 1/2 tsp nutmeg + 1/2 tsp ground clove + A pinch of cardamom + 1 cup plum pieces // 1 Chai Teebeutel + 1/2 TL Muskatnuss + 1/2 TL geriebene Nelken + Eine Brise Kardamom + 1 Tasse Pflaumen Stücke
  • Sweet Chestnut Pancakes // Edelkastanien Pancakes : mix 1/3 buckwheat & 1/3 sweet chestnut flour (Sonnentor) + 1/2 cup chestnuts, chopped // 1/3 Buchweizen & 1/3 Edelkastanienmehl mischen (Sonnentor)  + 1/2 Tasse Maroni, klein geschnitten
  • Sweet² Potato Pancakes**** // Süße Süßkartoffel Pancakes****

Mix the dry ingredients (flour, baking powder, spices) in a bowl. Then add liquid and stir until well combined! Now also add further spices, and other desired and needed ingredients to taste and finish. Heat oil in a pan and bake the pancakes on both sides.

Die trockenen Zutaten (Mehl, Backpulver, Gewürze) in einer Schüssel vermischen. Dann die Flüssigkeit hinzugeben und gut verrühren! Jetzt könnt ihr noch die weiteren Gewürze und alle weiteren, benötigten Zutaten hinzufügen. Öl in der Pfanne erhitzen und die Pancakes auf beiden Seiten backen.


*Cinnamon Swirl :

  • 2–3 tbs pancake dough // 2-3 EL Pancake Teig
  • 1–3 tbs pure maple or date syrup // 1-2 EL Ahorn- oder Dattelsirup
  • 1 tbs melted coconut oil // 1 EL Kokosöl
  • 1-2 tsp cinnamon // 1-2 EL Zimt

Add all ingredients together and stir until creamy. Quickly make a swirl with the cinnamon mix on top before flipping over each pancake in the pan to bake. // Alle Zutaten zusammen geben und cremig verrühren. Den Swirl schnell auf jeden einzelnen der Pancakes machen, bevor in der Pfanne gewendet wird.

**Pumpkin Spice Mix : Cinnamon + Nutmeg, Cardamom, Ginger, Clove + a touch of Cayenne // Zimt + Muskatnuss + Kardamom + Ingwer + Nelken + ein Hauch Cayenne Pfeffer

***Here is the blogpost with the recipe // Hier ist Blogbeitrag mit Rezept : “Omi´s” Apple Strudel Pancakes

****Here is the blogpost with the recipe // Hier ist Blogbeitrag mit RezeptSweet² Potato Pancakes

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